Uitsmijters’55 Almelo wil uitsluitsel nieuwe locatieu55 logo twitter

“Raadsleden van de gemeente Almelo, gaat u de 60-jarige honk- en softbalclub Uitsmijters’55 opheffen of gaat u onze sportvereniging helpen?” Met die noodkreet komt de Almelose sportvereniging op 13 juni as. naar de motiemarkt in de publiekshal van het nieuwe stadhuis van de gemeente Almelo.

Uitsmijters’55 wil graag snel weten welke locatie de vereniging ter beschikking krijgt om door te trainen en te spelen.

Geen enkel zicht
In november 2016 moet Uitsmijters’55 inpakken en vertrekken van haar huidige trainings- en wedstrijdaccommodatie op ‘t Maatveld in Almelo. De club kan zich daarop echter nauwelijks voorbereiden want op dit moment is er nog geen enkel zicht op een nieuwe sportlocatie.

Sinds de jaren 90
In de vorige week verschenen Perspectiefnota 2015 van de gemeente wordt Uitsmijters’55 niet meer genoemd, laat staan dat er iets staat vermeld over een bedrag – 2,5 ton is al genoemd – dat zeker met een verhuizing naar een andere locatie is gemoeid. “Het bestuur van Uitsmijters’55 vindt dit zeer teleurstellend, mede omdat we al sinds de jaren 90 (!) met Almelo in gesprek zijn over een andere locatie,” aldus Leo van Raaij, voorzitter van de accommodatiecommissie.

Niets aan de hand
Sportwethouder Jan van Marle reageert laconiek. Volgens hem is er niets aan de hand. “We zijn nog steeds op zoek naar een geschikte locatie voor Uitsmijters’55. Dat de vereniging niet in de Perspectiefnota 2015 staat, heeft daar niets mee te maken. Ook het ontbreken van een bedrag wil niets zeggen. Als we een geschikt terrein vinden gaan we bekijken wat voor prijskaartje daar aanhangt”, aldus de wethouder.

Geen prettig perspectief
Uitsmijters’55 is niet gerust op de luchtige opstelling van wethouder Van Marle en al helemaal niet dat er in de perspectiefnota geen reservering is opgenomen voor de verhuizing. Almelo draait weliswaar de eerdere bezuinigingen op sport terug, maar moet binnen het cluster Sport & Cultuur circa 500.000 euro bezuinigen voor 2019 op een beschikbaar bedrag van ruim 10 miljoen euro, geen prettig perspectief voor Uitsmijters’55.

U55 Contact

Honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55
KNBSB nr. 178
KvK: 40073214

Postadres:
De Havik 65,
7609 EB Almelo
tel: 0648580071
E-mail:

Sportveld:
Sportpark Ossenkoppelerhoek, Maardijk 83c,
7606 KT Almelo
E-mail:

meer ....

U55 Facebook

U55 Tweets

U55 Nieuwsbrief

Abonneer je op de SHORT STOP

Powered by MailChimp

 
Ga naar boven