Koninklijke onderscheiding voor Margo de supervrijwilligerMargo KKO supervrijwillier

Margo Oude Bennink (56) geldt als een absolute supervrijwilliger voor honkbalclub Uitsmijters’55. De trainer van het jeugdteam is nooit te beroerd haar handen uit de mouwen te steken voor de Koningsspelen, sportmarkten, schoolactiviteiten en kantinediensten. „De spreekwoordelijke duizendpoot van de Uitsmijters”, aldus Gerritsen. 

De toespraak van burgemeester Arjen Gerritsen die is uitgesproken bij de uitreiking van het lintje aan Margo:

In Almelo mogen we ons gelukkig prijzen dat we zoveel sportverenigingen hebben. Kennelijk zijn we hier heel sportief, want we beoefenen de meest uiteenlopende sporten. Dan tel ik nog niet eens al die mensen mee die individueel sporten, in de sportschool of als hardloper of op de fiets. Maar een teamsport beoefen je toch echt het best in verenigingsverband. Of het nu een grote vereniging of een wat kleinere. Eén van die kleinere verenigingen die we moeten koesteren is honk- en softbalvereniging Uitsmijters ’55. Ook de Uitsmijters draait op de inzet van enthousiaste vrijwilligers. En de supervrijwilliger van de Uitsmijters, dat bent u, mevrouw Margo Oude Bennink. In de eerste plaats bent u al vele jaren de trainer en coach van het pupillenteam. Steeds weer opnieuw weet u dit jeugdteam – en daarmee de vereniging- van nieuw bloed te voorzien. Een formidabele prestatie, niet in de laatste plaats omdat het voor de jongste jeugd de laatste decennia bijzonder lastig was om de accommodatie van de Uitsmijters te bereiken. Gelukkig staat de verhuizing van het Maatveld naar de Ossenkoppelerhoek nu voor de deur. Een mooie kroon op het door u geleverde werk op de oude locatie en een mooie nieuwe start op de nieuwe plek. 
U bent niet alleen de trainer van het jeugdteam. Ook als er extra klussen moeten worden gedaan, staat u altijd klaar. U regelt het vervoer van en naar de wedstrijden, regelt de kantinediensten en smeert persoonlijk de vele tosti’s die gretig aftrek vinden.
Alweer vele jaren vervult u een bestuursfunctie bij de Uitsmijters, maar wanneer er vrijwilligers nodig zijn voor activiteiten bent u óók altijd bereid de handen uit de mouwen te steken. Bij de Koningsspelen, op de sportmarkt, bij trainingen op scholen, schooltoernooien en andere evenementen, overal duikt u op.
Als het jeugdteam met Pasen een wedstrijd heeft, bedenkt u dat het leuk is voor de teambuilding dat het team voorafgaand aan de wedstrijd samen ontbijt. Dus regelt u persoonlijk de broodjes en de croissantjes. Bij de afsluiting van het seizoen schuimt u op uw vrije zaterdag samen met uw pupillen de binnenstad af om bij de middenstand prijsjes te regelen voor de loterij. Als er ’s winters in de zaal wordt gespeeld, regelt u de zaalhuur bij het Sportbedrijf. En bij de kampioenenparade weet u alle kampioenen van de club te enthousiasmeren om naar de IISPA te komen voor de huldiging. Want dit grote feest gunt u alle kinderen.
Geachte mevrouw Oude Bennink, u bent de spreekwoordelijke duizendpoot van honk- en softbalvereniging Uitsmijters ’55. Iemand waarop de club kan bouwen en die een kleine vereniging als de Uitsmijters ook heel hard nodig heeft. Altijd vrolijk en oplossingsgericht. Iemand die de club altijd op een positieve manier weet te promoten.
Met veel genoegen kan ik u dan ook meedelen dat Zijne Majesteit koning Willem-Alexander heeft besloten u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

U55 Contact

Honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55
KNBSB nr. 178
KvK: 40073214

Postadres:
De Havik 65,
7609 EB Almelo
tel: 0648580071
E-mail:

Sportveld:
Sportpark Ossenkoppelerhoek, Maardijk 83c,
7606 KT Almelo
E-mail:

meer ....

U55 Facebook

U55 Tweets

U55 Nieuwsbrief

Abonneer je op de SHORT STOP

Powered by MailChimp

 
Ga naar boven