Rioolproblemen lopen flink in de papieren voor Almelose honkbalclub: nieuwe kantine ‘te laag’ gebouwd

ALMELO - Honk- en softbalvereniging Uitsmijters’55 kan rekenen op een renteloze lening van 38.000 euro van de gemeente Almelo. Daarmee lijkt de financiering van het clubhuis op sportpark Ossenkoppelerhoek in kannen en kruiken. Maar er is een nieuwe tegenvaller opgedoken: aansluiting op de riolering kan alleen op een speciale dure manier.

(Tubantia) Henk Bouwhuis 

Het clubgebouw aan de rand van het honkbalveld aan de Maardijk staat er inmiddels. Maar er moet nog veel gebeuren. De kantine met grote ramen is nog niet glasdicht. Ook dakdekkers moeten nog aan het werk, vertelt bestuurslid en woordvoerder Leo van Raaij van Uitsmijters’55. Wanneer de Almelose honkballers hun langverwachte nieuwe onderkomen in gebruik gaan nemen, kan hij niet zeggen. „Dat hangt vooral van de weersomstandigheden af.”

Put en pomp nodig

Maar er is een nóg een onzekerheid, doet Van Raaij uit de doeken. Een ‘grote tegenvaller’, noemt hij het.

„Aansluiting op de riolering is alleen mogelijk met een put en een pomp. Omdat het clubgebouw te laag ligt ten opzichte van de riolering onder de weg. Die weg heet niet voor niets Maardijk. Een dijk ligt hoger”, verklaart het bestuurslid van de Honkbalclub. 

De boodschap daarover van de gemeente kwam als een onaangename verrassing. „Als we dit vooraf hadden geweten hadden we er natuurlijk rekening mee gehouden en de kantine op een wat hogere ondergrond gebouwd”, zegt Van Raaij. De nu noodzakelijke put met pomp kost bijna 20.000 euro. Aanleg gebeurt in opdracht van de gemeente. „Maar wij als honkbalvereniging moeten het betalen.”

Niet naar wc en onder de douche

De Uitsmijters hadden echter niet op zo’n forse extra uitgave gerekend. Daarom staat het bestuur, opnieuw, voor een uitdaging. „Wij zijn op zoek naar fondsen, sponsors; alles wat je kan bedenken om extra geld te verwerven.” Want die put móet er komen, benadrukt het bestuurslid van de Uitsmijters. „Anders heb je wel een clubgebouw, maar kun je het niet gebruiken.” Honkballers zouden immers niet naar de wc kunnen en niet kunnen douchen.

Bouw pakte al duurder uit

Een onverwachte domper. Terwijl het er aan de andere kant zo reuskleurig uitzag voor de nieuwbouw van de Uitsmijters. Het gemeentebestuur heeft namelijk besloten om de honkbalclub een renteloze lening van 38.000 euro te verstrekken. De club heeft het geld nodig omdat de bouw duurder uitpakt. „Vooral omdat er allerlei duurzaamheidseisen zijn gesteld. Keuzes kosten geld. Wij laten bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen”, legt Van Raaij uit. Ook forse stijging van materiaalkosten speelt een rol. Het gasloze clubgebouw is opgetrokken met prefab-panelen van hergebruikte materialen.

Vanzelfsprekend zijn de honkballers blij met de renteloze lening. „Maar door het probleem met de riolering zitten we nog wel met een flink gat”, zegt Van Raaij. „Maar we hebben nog even om dat op te lossen. Daar wordt nu door verschillende mensen hard aan gewerkt.” Het is namelijk de bedoeling om het clubhuis voor het nieuwe honkbalseizoen, dat in april begint, in gebruik te nemen.

Meer jeugdleden na verhuizing

De verhuizing van ‘t Maatveld naar de Ossenkoppelerhoek - terrein van voetbalvereniging La Première - heeft goed uitgepakt voor Uitsmijters ’55, constateert de woordvoerder. „Het veld is prima. We hebben er al bijna een heel seizoen op gespeeld. Ook de dugouts zijn klaar.” Bovendien krijgt de club op de nieuwe stek meer aanwas, vertelt Leo van Raaij. „We hebben meer jonge jeugdleden.”

U55 Contact

Honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55
KNBSB nr. 178
KvK: 40073214

Postadres:
De Havik 65,
7609 EB Almelo
tel: 0648580071
E-mail:

Sportveld:
Sportpark Ossenkoppelerhoek, Maardijk 83c,
7606 KT Almelo
E-mail:

meer ....

U55 Facebook

U55 Tweets

U55 Nieuwsbrief

Abonneer je op de SHORT STOP

Powered by MailChimp

 
Ga naar boven