U55 tubantia1ALMELO - Na jarenlange onzekerheid lijkt er een oplossing te komen voor de accommodatieproblemen van Uitsmijters'55. De honk- en softbalclub verhuist waarschijnlijk naar het terrein van La Première. De voetballers krijgen kunstgras.

Het hoofdveld van La Première, op sportpark Ossenkoppelerhoek, is zo slecht dat de grasmat vervangen moet worden. Als dat gebeurt door kunstgras, ontstaat er op het complex ruimte voor Uitsmijters. Het betekent een doorbraak in een slepende kwestie.

Uitsmijters zit nu op sportpark 't Maatveld. Eerder moesten de honkballers daar vertrekken van de gemeente. Later konden ze blijven, maar toen had de club zijn zinnen al op een verplaatsing gezet. De ligging van het huidige honk- en softbalveld, op behoorlijke afstand van de stad, is namelijk lang niet optimaal. Dat komt met name de aanwas van jeugdleden niet ten goede.

Clubgebouw
Met een verhuizing naar Ossenkoppelerhoek is dat probleem opgelost. Het plan dat de gemeente in samenspraak met Uitsmijters en La Première opstelde, ziet er als volgt uit: een honkbalveld voor Uitsmijters op de plek waar nu twee trainingsvelden liggen en kunstgras op het hoofdveld. Daarbij gaan de honkballers gebruikmaken van een deel van het clubgebouw en de kleedkamers van de voetballers.

‘Verrijking voor de stad’
Dat komt in grote lijnen overeen met het plan dat de honkballers, na overleg met La Première, in het verleden zelf hebben geopperd. Bestuurslid Leo van Raaij van Uitsmijters is vanzelfsprekend in zijn nopjes dat er na zeven jaar een einde lijkt te komen aan huisvestingsproblemen. "Een verhuizing naar Ossenkoppelerhoek is de beste oplossing. We zitten dan dichter bij de stad en kunnen ervoor zorgen dat de honk- en softbalsport voor jong en oud toegankelijk blijft."

Hij kwalificeert het plan als een 'verrijking' voor de stad. "Want honk- en softbal kun je niet overal spelen. Het is in die zin heel mooi dat het behouden blijft voor Almelo." Het toekomstperspectief, dat volgens het bestuurslid op 't Maatveld ontbreekt, is er nu. "Het ziet er nu goed uit", zegt Van Raaij. Hij juicht echter nog niet te hard. "Want de gemeenteraad moet er nog wel mee instemmen. In het verleden heeft de raad ons altijd gesteund. Uit oogpunt van behoorlijk bestuur mag je verwachten dat 't goed komt. Maar het is nog geen gelopen koers.''

Win-winsituatie
Ook La Première ziet het helemaal zitten. Bestuurslid technische zaken Björn Gieske: "Het is een hartstikke goed plan. We zijn heel blij met kunstgras, want ons huidige veld is heel slecht. Een win-winsituatie dus." Over medegebruik van clubhuis en kleedkamers door Uitsmijters: "Daar komen we wel uit. We hebben er al over gesproken. Niets houdt ons tegen."

Investering
De verhuizing vergt een investering van circa zes ton, bestaande uit aanleg van een kunstgrasveld voor La Première (350.000 euro) en een omheind honk- en softbalveld (250.000 euro). Het kunstgras kan voor een aanzienlijk deel betaald worden met geld dat voor onderhoud was gereserveerd. Voor het nieuwe veld van Uitsmijters heeft de gemeenteraad eerder 250.000 euro opzij gelegd. Het plan houdt tevens in dat de profs van Heracles straks niet meer bij La Première op natuurgras kunnen trainen. Dat zal voortaan gebeuren bij buurvereniging Oranje Nassau.

De gemeenteraad buigt zich dinsdagavond 22 januari over het plan.

Artikel uit dagblad Tubantia (incl foto) - 

U55 Contact

Honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55
KNBSB nr. 178
KvK: 40073214

Postadres:
De Havik 65,
7609 EB Almelo
tel: 0648580071
E-mail:

Sportveld:
Sportcomplex 't Maatveld 4,
7627 PB Bornerbroek (Almelo)
E-mail:

meer ....

U55 Facebook

U55 Tweets

U55 Nieuwsbrief

Abonneer je op de SHORT STOP

Powered by MailChimp

 
Ga naar boven