Uitsmijters'55 verhuist pas in 2021

Honk- en softbalvereniging Uitsmijters'55 wil op de nieuwe locatie aan de Maardijk in Almelo eigen kleedkamers en een clubhuis neerzetten. De gekoppelde units met twee kleedruimtes en een kantine komen bij de nieuwe entree van het terrein. De vergunning voor de units wordt binnenkort bij de gemeente aangevraagd.
(Tubantia 29-0702020: Henk van Schuppen)
  
 a303530009i0009 max1024x

DE DRAINAGE IS DE AFGELOPEN WEKEN AANGELEGD OP HET NIEUWE HONKBALVELD.

De andere optie om deze voorzieningen bij de bebouwing van 'buurman' voetbalclub La Première te betrekken is losgelaten. "We hebben beide opties onderzocht", zegt Uitsmijters-bestuurslid Leo van Raaij. "We konden ook twee oude kleedkamers van La Première opknappen en een bestuursgedeelte verbouwen, maar dit gaat behoorlijk in de papieren lopen. We kiezen dan liever voor eigen units, die voor ons worden gemaakt, gekoppeld en ingericht. Het wordt geen paleis. We zijn een kleine vereniging met een beperkt budget. Maar op deze manier krijgen wij een volwaardige accommodatie die aan alle eisen voldoet. "
Vertraging door corona
Er wordt de laatste weken hard gewerkt aan het nieuwe honk- en softbalcomplex, dat dus komt op het voormalige tweede veld van La Première. De drainage is gelegd en het gras is ingezaaid. De volgende stappen zijn de aanleg van het gravel en de plaatsing van de hekken. Ook de ontsluiting op het gedeelte van de Maardijk tussen de Jan Steenstraat en de Koedijk moet er nog komen. Maar de verhuizing is een jaar uitgesteld. De club zal er pas volgend jaar neerstrijken.

Van Raaij: "Corona heeft voor de nodige vertraging gezorgd. De gemeente had het ook druk met andere dingen. We zouden eigenlijk al aan de Maardijk moeten zitten. Maar de ingebruikname is een jaar doorgeschoven. Wij zijn een vereniging voor de zomersport. Ons seizoen begint in april en loopt door tot oktober. Ons seizoen is over een paar maanden al afgelopen. Het heeft geen zin om nu nog met stoom en kokend water te verhuizen. De urgentie is er niet meer."

Alle tijd
Voordeel van het uitstel is dat de vereniging alle tijd heeft voor de bouw en inrichting van de kleedkamers en het clubgebouw.

Van Raaij: "We hopen dat de units in het najaar kunnen worden geplaatst. Dan hebben we de wintermaanden voor de afwerking en de inrichting. Ik ga ervan uit dat we in april 2021 ons nieuwe complex definitief en volledig in gebruik kunnen nemen."

Uitsmijters'55 telt zo'n zestig leden. De club heeft drie honkbalteams in de competitie plus een gemengd recreatief softbalteam. De vereniging zetelt al sinds jaar en dag op sportcomplex Het Maatveld waar ooit ook voetbalclub DVO en atletiekvereniging Sisu waren ondergebracht. Uitsmijters'55 is de laatste club die Het Maatveld de rug toekeert.

U55 Contact

Honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55
KNBSB nr. 178
KvK: 40073214

Postadres:
De Havik 65,
7609 EB Almelo
tel: 0648580071
E-mail:

Sportveld:
Sportcomplex 't Maatveld 4,
7627 PB Bornerbroek (Almelo)
E-mail:

meer ....

U55 Facebook

U55 Tweets

U55 Nieuwsbrief

Abonneer je op de SHORT STOP

Powered by MailChimp

 
Ga naar boven