Aspiranten Kampioen 2024!

Uitsmijters '55 Aspiranten (u15) Kampioen!

Met nog twee officiële competitiewedstrijden en nog een kraker tegen de ouders in het verschiet zijn onze Aspiranten afgelopen zaterdag Kampioen geworden in de derde klasse honkbal.

Na een ongeslagen kampioenschap in 2021 en twee vijfde plaatsen in 2022 en 2023 zag het er bij aanvang van het seizoen niet uit dat het team tot de favorieten zou behoren.  Blessures, onzekerheden, groeikwaaltjes en een zeer krappe bezetting aan de start van het seizoen zorgden ervoor dat de coaches wederom een lastig jaar voorzien hadden.

Vaak met 8 spelers, soms zelfs met 7, waar het kon qua speelschema met hulp van pupillen werd er toch wekelijks lekker gehonkbald. De spelers hebben zich fenomenaal ontwikkeld, individueel maar vooral ook als team: nooit gingen de kopjes hangen, nooit werd er gemopperd op medespelers bij een foutje, in tegendeel, de meiden en jongens gingen er alleen maar harder door lopen.  Voor iedere bal werd vol gegaan, iedere slagbeurt stonden ze klaar om de bal zo hard mogelijk weg te meppen.  Met 7 spelers tegen een lastige tegenstander aantreden die er 11 had en niet wilde uitlenen: geen probleem, iedereen ging er vol voor, de pitcher en catcher voorop met een perfect game van 12 strike-outs op rij als gevolg.  

Wanneer de tweede en derde pitcher, twee van onze  drie meiden waar we als team mega trots op zijn, zich dan ook nog eens waanzinnig ontwikkelen, dan weet je dat het toch wel een bijzonder seizoen kan worden. De belangrijke wedstrijden in juni en juli werden gewonnen en daarna was de doelstelling van het team helder: kampioen worden! De ene week een spannende pot, de week erna met de rem erop, maar iedere wedstrijd wist bijna elke speler de bal mooi te raken.

Een groot deel van het team sluit met dit welverdiende kampioenschap zijn of haar tijd af als Aspirant en zal het komende jaar zich lid van het Juniorenteam mogen noemen. Iets wat we in Almelo al een aantal jaar niet meer hebben maar vanaf komend seizoen weer. Daarover binnenkort meer.

Maar voordat dat zover is spelen we nog twee mooie wedstrijden tegen de Red Caps en WSB. Daarna staan de ouders en coaches klaar om de hopelijk dan nog ongeslagen status van het team toch mooi even te verpesten!

Good Game Team!

U55 CONTACT

Honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55
KNBSB nt. 178
KvK: 40073214

Postadres:
De Havik 65,
7609 EB. Almelo
tel: 0648580071
E-mail: secretaris@uitsmijters55.nl

Sportveld:
Sportpark Ossenkoppelerhoek,
Maardijk 83c,
7606 KT Almelo
E-mail: info@uitsmijters55.nl

meer ...

U55 INFO

U55 NIEUWSBRIEF

Abonneer je op de SHORT STOP

Powered by MailChimp