Uitsmijters '55 Nieuws 

U55 is feeling thankful291575029 5339983262744681 2606473526185360136 n

De eerste thuiswedstrijden zijn gespeeld, de bouw van de dugouts vordert gestaag en de eerste spandoeken van onze fantastische sponsoren hangen inmiddels ook aan het veld.

Ontzettend bedankt voor alle support, financiële steun, kortingen, meedenken en meehelpen aan een prachtige toekomst van Honk- en Softbal Vereniging Uitsmijters '55 aan de Maardijk in Almelo
Badkamer Aankoop Makelaar https://www.badkameraankoopmakelaar.nl/
Eerdman Interieurspecialist - Colors @ Home https://eerdman.colorsathome.nl/
JACA Dienstverlening https://ja-ca.nl/
Keuken Aankoop Makelaar https://www.keukenaankoopmakelaar.nl/
News Outside & Sport In Twente.nl https://newsoutside.nl/
Noviton Prefab https://noviton.nl/
Paarhuis Bouw & Advies https://bouwenadviestwente.nl/
Sensata Technologies https://www.sensata.com/
Thoma Post Makelaars Almelo https://thomapost.nl/vestiging/makelaar-almelo/
Witzand Bouwmaterialen https://www.witzand.nl/
Ook zo'n prachtig sponsordoek aan het nieuwe veld? Neem contact met onze sponsorcommissie op via

Koninklijke onderscheiding voor Margo de supervrijwilligerMargo KKO supervrijwillier

Margo Oude Bennink (56) geldt als een absolute supervrijwilliger voor honkbalclub Uitsmijters’55. De trainer van het jeugdteam is nooit te beroerd haar handen uit de mouwen te steken voor de Koningsspelen, sportmarkten, schoolactiviteiten en kantinediensten. „De spreekwoordelijke duizendpoot van de Uitsmijters”, aldus Gerritsen. 

De toespraak van burgemeester Arjen Gerritsen die is uitgesproken bij de uitreiking van het lintje aan Margo:

In Almelo mogen we ons gelukkig prijzen dat we zoveel sportverenigingen hebben. Kennelijk zijn we hier heel sportief, want we beoefenen de meest uiteenlopende sporten. Dan tel ik nog niet eens al die mensen mee die individueel sporten, in de sportschool of als hardloper of op de fiets. Maar een teamsport beoefen je toch echt het best in verenigingsverband. Of het nu een grote vereniging of een wat kleinere. Eén van die kleinere verenigingen die we moeten koesteren is honk- en softbalvereniging Uitsmijters ’55. Ook de Uitsmijters draait op de inzet van enthousiaste vrijwilligers. En de supervrijwilliger van de Uitsmijters, dat bent u, mevrouw Margo Oude Bennink. In de eerste plaats bent u al vele jaren de trainer en coach van het pupillenteam. Steeds weer opnieuw weet u dit jeugdteam – en daarmee de vereniging- van nieuw bloed te voorzien. Een formidabele prestatie, niet in de laatste plaats omdat het voor de jongste jeugd de laatste decennia bijzonder lastig was om de accommodatie van de Uitsmijters te bereiken. Gelukkig staat de verhuizing van het Maatveld naar de Ossenkoppelerhoek nu voor de deur. Een mooie kroon op het door u geleverde werk op de oude locatie en een mooie nieuwe start op de nieuwe plek. 
U bent niet alleen de trainer van het jeugdteam. Ook als er extra klussen moeten worden gedaan, staat u altijd klaar. U regelt het vervoer van en naar de wedstrijden, regelt de kantinediensten en smeert persoonlijk de vele tosti’s die gretig aftrek vinden.
Alweer vele jaren vervult u een bestuursfunctie bij de Uitsmijters, maar wanneer er vrijwilligers nodig zijn voor activiteiten bent u óók altijd bereid de handen uit de mouwen te steken. Bij de Koningsspelen, op de sportmarkt, bij trainingen op scholen, schooltoernooien en andere evenementen, overal duikt u op.
Als het jeugdteam met Pasen een wedstrijd heeft, bedenkt u dat het leuk is voor de teambuilding dat het team voorafgaand aan de wedstrijd samen ontbijt. Dus regelt u persoonlijk de broodjes en de croissantjes. Bij de afsluiting van het seizoen schuimt u op uw vrije zaterdag samen met uw pupillen de binnenstad af om bij de middenstand prijsjes te regelen voor de loterij. Als er ’s winters in de zaal wordt gespeeld, regelt u de zaalhuur bij het Sportbedrijf. En bij de kampioenenparade weet u alle kampioenen van de club te enthousiasmeren om naar de IISPA te komen voor de huldiging. Want dit grote feest gunt u alle kinderen.
Geachte mevrouw Oude Bennink, u bent de spreekwoordelijke duizendpoot van honk- en softbalvereniging Uitsmijters ’55. Iemand waarop de club kan bouwen en die een kleine vereniging als de Uitsmijters ook heel hard nodig heeft. Altijd vrolijk en oplossingsgericht. Iemand die de club altijd op een positieve manier weet te promoten.
Met veel genoegen kan ik u dan ook meedelen dat Zijne Majesteit koning Willem-Alexander heeft besloten u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Sponsor een BaksteenSponsor een baksteen def

Het nieuwe hoofdstuk van Uitsmijters '55 begint aan de Maardijk op Sportpark Ossenkoppelerhoek, maar we hebben wel je hulp nodig!

Door nieuwe wet- en regelgeving en stijgende kosten van bouwmaterialen valt ons nieuwe clubhuis aanmerkelijk duurder uit dan begroot. Om toch zo snel mogelijk ons eigen onderkomen te realiseren zal de club hiervoor een renteloze lening bij de Gemeente Almelo aanvragen, hoe hoog deze lening moet worden, dat bepalen wij als leden, oud-leden en vrienden die de Uitsmijters '55 een warm hart toe dragen. 
Vanuit de leden is daarom de actie Sponsor een Baksteen opgezet om op korte termijn samen een mooi bedrag op te halen. Deel dit bericht onder leden, oud-leden, vrienden en familie en maak per gesponsorde baksteen kans op een heerlijke middag batting practise op onze slagmachine. 

Daarnaast krijgt iedereen die één of meerdere stenen sponsort een vermelding op onze "Brick Wall of Fame" die we onthullen op onze feestelijke opening van het nieuwe clubhuis. 
 
Ontzettend bedankt voor de steun!

Neem voor vragen of suggesties contact op via
 

U55 in het nieuws: Tubantia en AAVisieClubgebouw

Het zal menigeen niet zijn ontgaan dat, niet alleen buiten de zon schijnt, maar ook binnen onze vereniging er groot enthousiasme is om een wervelende start te maken aan de Maardijk.

Een van die initiatieven is de “Sponsor een Baksteen” actie en hiermee haalde recreant en jeugdcoach Hans Kleinsman zelfs de Tubantia. Het volledige interview is hier te lezen.

Inmiddels is er al ruim € 4000,- opgehaald met deze actie.

 

Hans mocht, naast het artikel in de Tubantia, daar ook een optreden in de lokale media aan toevoegen met een interview voor AAVisie waarin hij meer vertelde over de actie en de stand van zaken rond de club. Pupil David stal de show met een prachtig interview waarom Honkbal zo leuk is.

 

Het sponsoren van bakstenen, of een andere vorm van sponsoring kan nog altijd, neem daarvoor contact op met onze sponsorcommissie via

We hopen daarnaast zo snel mogelijk duidelijkheid te geven wanneer er gestart kan worden met de bouw van onze nieuwe kantine.

Bouw Dug Outs gestart – 26 maart & 3 april klusdagen

Onlangs is er gestart met de bouw van onze nieuwe dug outs voor onze velden. De poeren en funderingen zijn gelegd door Jaca Dienstverlening, die ons ook nog eens zal sponsoren de komende twee seizoenen. 

Het straatwerk zal onder leiding van Dennis Eerdman gelegd gaan worden en het materiaal zelf is afkomstig van Witzand Bouwmaterialen die ons eveneens een door middel van een mooie korting zal sponsoren dit jaar. 

Als dank zullen we van beide een mooi spandoek op ons nieuwe veld plaatsen.

 

Nu is het wel de beurt aan ons allemaal om de dug outs zo snel mogelijk te realiseren. Op 26 maart en 3 april staan er een klusdagen op de agenda om met zoveel mogelijk handen de dug outs af te bouwen. Houdt de team apps in de gaten voor meer informatie en om je alvast aan te melden. 

Bouw Dug-Outs Bouw Dug-Outs Bouw Dug-Outs Bouw Dug-Outs

Competitie indeling en speelschema 2022 bekendknbsb

De zon schijnt, de temperatuur loopt lekker op, de zaaltrainingen zijn gedaan: het is tijd om naar buiten te gaan, naar ons gloednieuwe veld. 

Ons eerste seizoen op ons nieuwe veld komt steeds dichterbij en de KNBSB heeft de competitie indeling en het speelschema inmiddels bekend gemaakt.  We zien een aantal vertrouwde verengingen uit de omgeving maar ook een aantal clubs waar we al lang, of nog nooit tegen gespeeld hebben. We kunnen niet wachten om hen te mogen ontvangen op ons nieuwe complex en vice versa. 

Hieronder de indeling van onze teams. Voor het competitieschema verwijzen we jullie naar de KNBSB site via onderstaande links of via de site onder hoofdmenu TEAMS / TRAINING

KNBSB competitie U12 (Pupillen)
KNBSB competitie U15 (Aspiranten)
KNBSB competitie Senioren

 

U12 (voorheen pupillen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   • Uitsmijters '55 - Almelo
   • Arnhem Rhinos – Arnhem
   • Blue Devils – Meppel
   • Eagles – Deventer
   • Robur – Apeldoorn
   • Tex Town Tigers - Enschede
   • Vrijbuiters – Dronten
   • WSB – Apeldoorn
 

U15 (voorheen aspiranten) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   • Uitsmijters ’55 - Almelo
   • Arnhem Rhinos – Arnhem
   • Blue Socks - Veenendaal
   • Eagles – Deventer
   • Falcons / Vrijbuiters – Lelystad/Dronten
   • Moorfielders – Ede
   • Quick – Amersfoort
   • Robur – Apeldoorn
   • Tex Town Tigers – Enschede

 

Senioren 1 (voorheen junioren)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   •  Uitsmijters ’55 – Almelo
   • Arnhem Rhinos – Arnhem
   • Blue Hawks – Zwolle
   • Eagles – Deventer
   • Hickory – Winterswijk
   • High Tech Hitters – Enschede

 

Voor ons jeugdige seniorenteam gaat het een bijzonder jaar worden. In voorgaande jaren was dit ons Junioren team maar doordat er teveel spelers inmiddels te oud zijn om nog bij de Junioren te spelen is er besloten om dit team in te schrijven voor de Senioren competitie. Hierdoor zal er dus voor het eerst sinds lange tijd weer een Senioren Honkbal Team actief zijn namens de Uitsmijters ’55. 

Onze hoop is om komend seizoen voldoende oud-honkballers en oud-leden weer actief te krijgen om ook volgend seizoen een volwaardig senioren team te hebben waarbij er ook ruimte is om opnieuw een U21 (nieuwe benaming voor Junioren) op te richten met doorstroom vanuit de U15 en huidige spelers die nog onder de 21 jaar zijn. 

Dus ben je een oud honkballer, stof die handschoen af en kom dit seizoen alvast kijken en meetrainen. 

Weer nieuwe sponsoren

NewsOutisde.nl, Keuken Aankoop Makelaar & Badkamer Aankoop Makelaar nieuwste sponsoren Uitsmijters ’55 - Samenwerkingsovereenkomst met SportInTwente.nl

Na de aankondiging van vier nieuwe sponsoren afgelopen november kunnen we vandaag als Honk- en Softbalvereniging Uitsmijters ’55 opnieuw fantastisch nieuws delen dat meer ondernemers onze vereniging en honkbal in de regio willen ondersteunen. Onze nieuwste sponsoren zijn:

 

NewsOutisde.nl & SportInTwente.nl

NewsOutisde.nl van Brian Brokelman uit Tubbergen is gespecialiseerd in het uitbrengen van regionale ondernemersmagazines, evenementenkranten en buitenreclame zoals spandoeken en bouwhekdoeken. Newsoutisde.nl zal ons nieuwe complex aan de Maardijk voorzien van alle spandoeken.  

Naast hartstochtelijk ondernemer is Brian ook een sportliefhebber in hart en nieren en beheert hij samen met z’n team sinds 2008 SportInTwente.nl. Een regionaal sportnieuws platform waarbij de nadruk ligt op de breedte- en amateursport in onze regio. Vanaf 2022 zal nu ook honk- en softbal een plek krijgen op dit goedbezochte platform. Wij zullen als vereniging regelmatig nieuws aanleveren voor deze website. Denk daarbij aan clubnieuws, zoals plaatsing dug-outs, eerste steen van ons nieuwe clubhuis, competitie indeling van al onze teams en wedstrijdverslagen van ons nieuwe senioren honkbalteam. 

We hopen dat meer honk- en softbalverveningen uit de regio dit voorbeeld zullen volgen. 

 

 

Keuken Aankoop Makelaar & Badkamer Aankoop Makelaar

Menno Vlek van KeukenAankoopMakelaar.nl en BadkamerAankoopMakelaar.nl nam contact op met onze sponsorcommissie naar aanleiding van onze “Sponsor een Baksteen” actie.  Menno, zelf groot liefhebber van handbal, is de drijvende kracht achter Keuken en Badkamer Aankoopmakelaar en heeft tientallen jaren ervaring in de bemiddeling, aankoop en plaatsing van Keukens en Badkamers.  

De aanschaf van een keuken en/of badkamer kan nog wel eens tot kopzorgen leiden door vele aanbieders,  talloze offertes, ontelbare opties en flinke prijsverschillen. Menno en zijn team nemen die zorgen weg en geven onafhankelijk advies en bemiddelen bij de aankoop zodat je de beste keuken of badkamer krijgt voor de juiste prijs. Niet voor niets hebben zij enkel 5 sterren reviews op Google.  

Fantastisch resultaat Plus actie

Op initiatief van Margo Oude Bennink heeft Uitsmijters '55 meegedaan aan de Plus actie "Spaar je club gezond" met een fantastisch resultaat: €1053,-
Op zaterdag 27 november was de overhandiging van de cheque met een fotomoment bij de Plus supermarkt aan het Eskerplein in Almelo.

Iedereen die heeft meegespaard voor ons nieuwe clubgebouw, heel hartelijk dank. Uiteraard danken we Margo voor alweer een geweldig georganiseerde actie.

 

Meer goed nieuwsgood news

Het gaat goed met de Uitsmijters ’55 nu de overstap naar ons complex aan de Maardijk een feit is. Bij de Pupillen zien we bijna wekelijks nieuwe gezichten die eens aan onze fantastische sport willen ruiken dankzij het Sjors Sportief initiatief van het Sportbedrijf Almelo https://www.sportbedrijfalmelo.nl/.

De voorbereidingen voor ons nieuwe clubhuis en dugouts zitten in een nieuwe fase en ook dit ziet er rooskleurig uit. Wij willen hierbij Paarhuis Bouw & Advies, Noviton Prefab en alle vrijwilligers alvast ontzettend bedanken voor al hun tomeloze inzet in deze projecten.

Het opruimen en leeghalen van onze oude kantine op ’t Maatveld is inmiddels voltooid en daarvoor willen we alle ouders van de jeugdspelers en ons recreantenteam bedanken voor al het zware werk. Hierbij tevens een shout-out naar SKODA dealer Göritzlehner Hengelo https://www.goritzlehner.nl/ voor meedenken wat betreft opslagruimte.

Dankzij de geweldige “Spaar Je Club Gezond” actie van de Plus Supermarkten https://www.plus.nl/info-spaar-voor-je-club en de Grote Clubactie https://www.clubactie.nl/ kan ons bestuur alvast gaan nadenken over de verdere ontwikkeling van ons nieuwe clubhuis want gezamenlijk hebben deze twee promoties ruim € 1800 opgeleverd. Hartelijk dank aan iedereen die loten heeft gekocht en flink gehamsterd heeft bij de Plus.

Einde buitenseizoen, de zaal in!

Nu november haar einde nadert zit ons buitenseizoen er bijna op. Een soms raar, maar ook prachtig seizoen waarbij al onze jeugdteams kampioen wisten te worden. Grote klasse spelers & coaches! 

In januari beginnen de zaaltrainingen weer, hopelijk in de Sporthal Windmolenbroek. Verdeeld over de verschillende zalen zullen de Aspiranten samen/tegelijk met de Junioren trainen en op een ander tijdstip doen de Pupillen en Recreanten dit ook. Voor ouders van de Pupillen dus een uitgelezen kans om lekker mee te ballen met ons gezellige Recreanten Softbal Team.  

Zodra de exacte dagen/tijden van de zaaltrainingen bekend zijn volgt deze informatie via de diverse groepsapps en via de website. 

Blijf onze social media ondertussen goed in de gaten houden voor meer updates 

FacebookInstagramTwitter

 

Vier nieuwe sponsors voor U55

Almelo, 16 november ’21ook sponsor woden

Wij zijn verheugd om niet één, niet twee, niet drie maar vier nieuwe sponsors aan te kondigen.

Eerdman – Colors @ Home https://eerdman.colorsathome.nl/
Thoma Post Makelaars Almelo https://thomapost.nl/vestiging/makelaar-almelo/
Noviton Prefab https://noviton.nl/
Paarhuis Bouw & Advies https://bouwenadviestwente.nl/

Komend voorjaar, zodra de buitentrainingen weer beginnen, zullen deze nieuwe sponsoren zichtbaar zijn met een spandoek op ons nieuwe veld.

Mocht u zelf ook willen sponsoren of bedrijven en personen kennen die wellicht interesse hebben, bekijk/deel dan onze sponsorbrochure (download brochure) en neem contact met ons op.

 

We hebben de deur achter ons dicht getrokken op 't Maatveld

Maandag 1 november was het formele afscheid van de accommodatie van Uitsmijters'55 op 't Maatveld. Voorzitter Tim Zitter droeg de sleutels over aan Marjolein van der Meer van de gemeente Almelo, na het tekenen van het overdrachtsformulier. Het water werd afgesloten, de gaskraan dichtgedraaid en de stoppen in de stroomkast omgezet. Daarna trok Tim voor de laatste keer het hek achter zich dicht, tientallen jaren van geschiedenis achter zich latend. Op weg naar een nieuwe toekomst op sportpark Ossenkoppelerhoek!

 

Het nieuwe hoofdstuk begint aan de Maardijk op Sportpark Ossenkoppelerhoek

Sponsor veld clubgebouw

Presentatie bijzondere algemene ledenvergadering

 

 

Loading...

Honkballers van Uitsmijters’55 genieten op nieuw complex

ALMELO - Het is een droomlocatie voor Uitsmijters’55. Onder de rook van de IISPA-hal en het stadion van Heracles. Naast de bekende voetbalclubs Oranje Nassau, SV Almelo en La Première. Hier ruikt het altijd naar sport. Het kan niet anders of de honk- en softballers gaan zich snel thuis voelen aan de Maardijk. Gisteravond mochten de junioren voor het eerst trainen op het verse gras en het nog onaangeroerde gravel.

© Tubantia - Henk van Schuppen  

 

Lees het gehele artikel van dagblad Tubantia

Informatie competitiestart jeugd

Vanaf 5 juni 2021 is het weer mogelijk voor jeugdleden t/m 17 jaar om in competitieverband te spelen. Dit betekent voor Uitsmijters '55 dat de pupillen en Aspiranten weer gaan meespelen in de KNBSB competitie. De junioren moeten helaas nog even wachten. 

Zie voor meer info de volgende 2 nieuws artikelen van de KNBSB.

 

Update 28 mei: Jeugdcompetities van start per 5 juni 2021

28 mei 2021

De KNBSB is verheugd dat het kabinet vrijdagavond 28 mei tijdens een persconferentie heeft aangekondigd dat de jeugdcompetities per 5 juni van start mogen. Daarmee komt een einde aan een lange periode van wachten. Honkbal- en softbalseizoen 2021 kan eindelijk van start! En er was meer goed nieuws voor de sport.

De aangekondigde versoepelingen voor de sport per 5 juni zijn in hoofdlijnen:

 1. Jeugdcompetities mogen van start voor sporters tot en met 17 jaar. Wedstrijden tussen jeugdteams van verschillende verenigingen zijn toegestaan.
 2. Alle sporters mogen weer normaal trainen zonder beperkingen (binnen en buiten). Dus ook sporters van 27 jaar en ouder kunnen weer volledig aan de slag. Natuurlijk blijft wel gelden dat buiten het sporten om de landelijk geldende coronamaatregelen worden nageleefd.
 3. Sportkantines mogen weer open van 6.00 tot 22.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor de horeca, zoals maximaal vijftig personen en vaste zitplaatsen.
 4. Douches en kleedkamers mogen weer open.

De komende dagen bestuderen wij de nadere uitwerking van de aangekondigde versoepelingen. Mogelijk komen er dan aanvullingen op bovenstaande hoofdlijnen. Houd u daarom onze website in de gaten.

Derde stap openingsplan eerder dan gepland

Met de versoepeling van de coronamaatregelen met ingang van 5 juni zet het kabinet de derde stap in het openingsplan een aantal dagen eerder dan gepland (9 juni). Algemeen Directeur Stefaan Eskes daarover: “We zijn blij dat de coronacijfers zich positief ontwikkelen en dat de overheid het aandurft om de eerder aangekondigde versoepelingsdatum naar voren te halen. Hoe eerder de versoepelingen voor de sport ingaan, hoe beter wat ons betreft. Fijn dat al onze jeugdcompetities nu van start kunnen gaan en dat al onze sporters weer zonder beperkingen mogen trainen. We hopen dat de seniorencompetities spoedig ook worden vrijgegeven. Uiteraard blijven we ons daar hard voor maken.”

Start jeugdcompetities
Alle jeugdcompetities voor Aspiranten, Pupillen én BeeBallers gaan direct van start in het weekend van 5-6 juni. Er is geen oefenperiode. Wij gaan er vanuit dat iedereen staat te trappelen om direct met de competities te starten. De start van de Junioren-competities is voorlopig nog opgeschort tot nieuwe versoepelingen worden aangekondigd.

In een eerdere fase waren alle competitiewedstrijden voor de jeugd tot en met het weekend van 12-13 juni op ‘afgelast door bond’ gezet. Competitiezaken draait dat dit weekend terug, zodat alle jeugdwedstrijden (met uitzondering van de Junioren-wedstrijden) vanaf zaterdag 5 juni weer in de competitieprogramma’s staan in de KNBSB Competitie-app, op de KNBSB-website en in Sportlink Club.

Softbal Aspiranten
In de Softbal Aspiranten wordt dit seizoen een pilot met onder andere een periode met toernooien gehouden. Of deze toernooien daadwerkelijk kunnen doorgaan, is nu nog niet bekend. Daarvoor zijn we afhankelijk van de nadere uitwerking van de aangekondigde versoepelingen. Wij informeren de betrokken verenigingen daar zo spoedig mogelijk over.

Besluiten Bondsbestuur inzake zomerstop
Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen voor de jeugdcompetities heeft het Bondsbestuur een aantal besluiten over de competities genomen uitgaande van het volgende uitgangspunt: We proberen er alles aan te doen onze verenigingen/leden dit seizoen nog zoveel mogelijk competitiewedstrijden te kunnen laten spelen! Dit uitgangspunt is mede ingegeven door de ervaring dat onze leden veel wedstrijden willen spelen.

De besluiten van het Bondsbestuur zijn:

 1. In alle jeugdklassen wordt wel om een kampioenschap Indien de eindstand in een poule daartoe aanleiding geeft, wordt voor de bepaling van de kampioen uitgegaan van een berekening op basis van puntgemiddelde.
 2. De zomerstop wordt gehandhaafd maar deze wordt ingekort van zes naar drie Bovendien houden we voor alle vakantieregio’s dezelfde periode van de zomerstop aan: van maandag 26 juli tot en met zondag 15 augustus. De zomerstop valt daarmee precies in de overlappende periode van de drie vakantieregio’s.
 3. Op de vrijgekomen speelmomenten door het inkorten van de zomerstop en op de inhaalmomenten in de oorspronkelijke speelkalenders plant de afdeling Competitiezaken zoveel als mogelijk de eerder afgelaste competitiewedstrijden in.
 • Let op 1: Als één of beide teams een ingelaste wedstrijd in de oorspronkelijke zomerstopperiode niet kan/kunnen spelen (bijvoorbeeld vanwege al geplande vakanties), dan is het uiteraard mogelijk de wedstrijd in onderling overleg naar een eigen gekozen datum te verplaatsten óf af te zeggen. Belangrijk aandachtspunt daarbij is dat verenigingen dat tijdig met elkaar afstemmen én bij de afdeling Competitiezaken melden, zodat onnodige teleurstellingen worden voorkomen en teams voor niets op het speelveld staan. De reglementaire bepalingen omtrent niet-opkomen is op deze wedstrijden niet van toepassing en er geldt geen verplichting om een dergelijke wedstrijd later alsnog in te halen.
 • Let op 2: Voor alle overige, reeds geplande competitiewedstrijden geldt dat de reglementaire bepalingen omtrent niet-opkomen wel van toepassing blijven.
 • Let op 3: Als verenigingen in onderlinge afstemming tot een nieuwe speeldatum voor een wedstrijd komen, is dat uiteraard altijd mogelijk. Via Sportlink Club kan dan een verzoek tot wedstrijdwijziging bij de afdeling Competitiezaken worden ingediend.
 1. Het Bondsbestuur heeft besloten de uiterste speeldatum waarop competitiewedstrijden door de afdeling Competitiezaken worden ingepland te bepalen op 10 oktober. Verenigingen kunnen na deze datum alleen nog In onderling overleg competitiewedstrijden spelen (inhalen). Daarvoor kan een verzoek tot wedstrijdwijziging via Sportlink Club bij de afdeling Competitiezaken worden ingediend.

Informatie voor wedstrijdsecretarissen

De afdeling Competitiezaken gaat de eerder afgelaste competitiewedstrijden zoveel als mogelijk herplannen. Daarbij probeert Competitiezaken rekening te houden met de accommodatiebezetting op uw vereniging. Echter, dit is niet altijd mogelijk waardoor op een dag soms meer thuiswedstrijden op uw accommodatie zijn gepland, dan er daadwerkelijk kunnen worden gespeeld. Wij raden u aan de e-mails met wedstrijdwijzigingen goed in de gaten te houden en uw accommodatiebezetting ook nauwkeurig na te kijken. Via Sportlink Club kunt u een verzoek tot wedstrijdwijziging bij de afdeling Competitiezaken indienen. Wij verzoeken u dit systeem te gebruiken en de wedstrijdwijziging niet via e-mail door te geven.

Start seniorencompetities

Voor de seniorencompetities is helaas nog geen startdatum door het kabinet bekendgemaakt. Vooralsnog houden we daarom vast aan de startdatum in de week van maandag 21 juni. Alle geplande competitiewedstrijden tot en met zondag 20 juni staan inmiddels op ‘afgelast door bond’.


 

Update 31 mei: Start Junioren-competities toch opgeschort tot nieuwe versoepelingen worden aangekondigd

31 mei 2021

In deze update vindt u meer informatie over de Junioren-competities en het uitstellen van de startdatum van die competities. Daarnaast komt NOC*NSF maandag 31 mei met een actuele versie van het ‘Protocol Verantwoord sporten’ en de ‘Veel gestelde vragen’.

In onze update van vrijdag 28 mei hebben we naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gepubliceerd dat vanaf 5 juni alle jeugdcompetities, inclusief de Junioren-competities, weer van start kunnen gaan. Vanaf die datum staat het kabinet het weer toe dat sporters tot en met 17 jaar wedstrijden mogen spelen.

De afgelopen dagen is veel discussie over het opstarten van de Junioren-competities ontstaan en hebben veel verenigingen aan ons kenbaar gemaakt door de door het kabinet gestelde leeftijdsgrens  (t/m 17 jaar) de nodige complicaties te zien. Daarom hebben we alsnog besloten de start van de Junioren-competities voorlopig op te schorten.

De geplande competitiewedstrijden tot en met zondag 20 juni worden door Competitiezaken op ‘afgelast door bond’ gezet. In afwachting van nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen bepalen we op een later moment de nieuwe startdatum van de Junioren-competities.

NOC*NSF: Protocol Verantwoord sporten en Veelgestelde vragen

NOC*NSF streeft ernaar maandag 31 mei aan het einde van de middag het ‘Protocol Verantwoord sporten’ en de ‘Veel gestelde vragen (FAQ)’ weer actueel te hebben. Hierin worden de maatregelen verwerkt zoals die per 5 juni zullen gelden. Bijvoorbeeld de vraag of ouders van het uitspelende team welkom zijn op de accommodatie tijdens een competitiewedstrijd. De afgelopen dagen hebben we daar veel vragen over binnengekregen. Houd de site van NOC*NSF dus in de gaten!

Contouren nieuwe veld zichtbaar

veld uitsmijters55

De aanleg van het nieuwe veld op Sportpark Ossenkoppelerhoek vordert gestaag en de contouren zijn al goed zichtbaar.
Nadat het gras goed gegroeid was en het al aardig wat regenbuien verwerkt heeft, is fase 2 van start gegaan. De gravelbanen worden op dit moment aangelegd en daarna zal het hekwerk worden geplaatst.
Het gaat dus echt gebeuren. U55 krijgt na 40 jaar eindelijk een nieuw veld.

Bekijk de foto hieronder of ga eens kijken.

 

U55 Contact

Honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55
KNBSB nr. 178
KvK: 40073214

Postadres:
De Havik 65,
7609 EB Almelo
tel: 0648580071
E-mail:

Sportveld:
Sportpark Ossenkoppelerhoek, Maardijk 83c,
7606 KT Almelo
E-mail:

meer ....

U55 Facebook

U55 Tweets

U55 Nieuwsbrief

Abonneer je op de SHORT STOP

Powered by MailChimp

 
Ga naar boven